DOLAR 32,2105 0.02%
EURO 35,0593 0.13%
ALTIN 2.527,771,10
BITCOIN 2156749-0,52%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
Youtuber Olmanın ve Videoları İzletmenin Püf Noktaları

Youtuber Olmanın ve Videoları İzletmenin Püf Noktaları

ABONE OL
Ocak 29, 2024 16:26
Youtuber Olmanın ve Videoları İzletmenin Püf Noktaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Youtuber Olmanın ve Videoları İzletmenin Püf Noktaları

Youtube izlenme hakkında bilmemiz gereken bazı konular vardır. Videoların izlenmesinin bazı püf noktaları nelerdir inceleyelim.

Bunlardan ilki içerik Planlamasının iyi olmasıdır. Youtuber olmanın önemli bir parçası izleyen kitlenin ilgi alanlarına uygun içerikler üretmek ve videolarınızı düzenli bir şekilde yayınlamaktır bunun dışında üretilen içeriğin kaliteli olması da bu püf noktalardan bir tanesidir.

Kalite kavramı ise videolarda görüntü ve ses kalitesi olarak belirlenebilir. Bir diğer faktör ise başlık ve kapak fotoğrafının ilgi çekici ve açıklayıcı olmasıdır. Açıklayıcı bir başlık ve ilgi çekici bir kapak fotoğrafı insanların videoya başlaması için oldukça büyük bir önem taşır.

Youtube Algoritması Nasıl Çalışır?

Youtube kullanan insanlar için büyük önem taşıyan youtube algoritması tek bir algoritmaya bağlı olarak değil birçok algoritma üzerinden çalışır. Ana sayfa, arama sonuçları, önerilen içerikler, bildirimler, youtube ana sayfası, trend olan akışlar, arama sonuçları, kanal abonelikleri gibi kavramlar bu algoritmada büyük rol oynar YouTube abone hizti insanların önüne videolar çıkarıp o videonun izlemesini arttırmak için değil insanların beğendikleri içeriklere göre önlerine izleyebilecekleri videolar çıkartma üzerine bir algoritma izlemektedir.

Youtube Yayınlanan Videoların Beğenilmesi Ne Kadar Önemli?

Beğeni youtube videoları için gerçekten önemli bir faktördür.

Beğeniler, izleyicilerin videonun içeriğini beğendiğini ve ilgi çekici bulduğunu gösterir. Ayrıca bir videonun beğeni sayısının fazla olması youtube algoritmasında o videonun öne çıkmasında ve önerilenlerde gösterilmesine katkı sağlar bu da videonun izlenme sayısının artmasını sağlar.

Ayrıca beğeniler izleyenlerin videoyla etkileşiminin göstergesidir. Beğenilen videolar genellikle daha fazla yorum alır. Beğeniler bir kanalın güvenilirliği ve itibarı içinde önemlidir. İzleyen kişiler videoların beğenildiği ve içeriğinin sevildiği kanallara karşı daha fazla güven duygusu hissedebilmektedir.

Özetle youtube içerisinde ki videoların insanlar tarafından izlenen ve beğenilen videolar olmaları onların öne çıkmasında büyük rol oynarken video önermeleri kişilerin izledikleri, beğendikleri videolara göre kendilerine özel olarak önlerine sunulmaktadır.

İzlenme sayısı, izleme süresi, yorumlar, paylaşımlar gibi yukarıda belirttiğimiz bazı faktörler YouTube algoritmasının dikkate aldığı ve videonun başarısını değerlendirdiği durumlardır.

Sayfamızı ziyaret edin

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ