En Güzel Karne Hediyesi Sıcak Bir Kucaklaşmadır

Ara tatil, çocukların dinlenmeleri, keyifli vakit geçirmeleri ve yeni döneme daha iyi başlamaları için verilen küçük bir mola…

Ancak bu tatili verimli geçirmek gerekiyor. Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, çocuklarına faydalı olmak isteyen ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Bu yıl ara tatil 23 Ocak’ta başlayacak ve 3 Şubat tarihinde sona erecek. Her yıl olduğu gibi bu yarıyılda da öğrenciler ile veliler farklı duygu ve beklentiler içinde. Genelde yarıyıl tatili çocuklar için sınırsız eğlence beklentisi, ebeveynler için ise çocuklarının zamanını doğru değerlendirebilmeleri konusunda kaygılandıkları bir dönem oluyor. Hal böyleyken ebeveynlerin aklına, “Karneye nasıl tepki verilmeli? Hediye alınmalı mı? Tatilde kural ve sınır olmalı mı? Ders çalışmalılar mı?” gibi birçok soru takılıyor. 

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü, ailelere karnenin başarının tek ölçütü olmadığını hatırlatıyor. Ailelerin çocuklarının gelişimindeki tüm süreçleri dikkate alarak sadece akademik başarıya odaklanmaması gerektiğinin altını çizen Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü şu önerilerde bulunuyor: Her çocuğun tatile ihtiyacı vardır. Çocuğun karnesi beklentilerin altında olsa bile eleştiri yerine bir süre için onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlamalısınız. Yarıyıl tatilinde çocuğunuza verebileceğiniz en güzel hediye, onlara göstereceğiniz ilgi ve ayırdığınız zamandır. Birlikte yapacağınız etkinlikler aile içi iletişiminin ve aile bağlarının güçlenmesini destekleyecektir.

Tatilde bazı kurallar yeniden gözden geçirilmeli

Yarıyıl tatili öğrencilerin bedenen ve ruhen dinlenmeleri için olsa da verimli değerlendirildiğinde öğrencinin gelişimine ve yenilenmesine katkı sağladığını hatırlatan Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü çocuğu ilkokul çağındaki ebeveynlere tatili verimli geçirmek için şu tavsiyelerde bulunuyor:

Merkezi sınava hazırlanan öğrenciler için bu iki hafta oldukça değerli

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı